Pápež o 3 svetovej vojne

24.01.2017 09:14
 

Ďalšia otázka sa týkala situácii, v ktorej sa dnes svet nachádza. „Prežívame Tretiu svetovú vojnu po kúskoch,“ vysvetlil Svätý Otec, ktorého trápia ekonomické nerovnosti„Existuje malá skupina ľudí, ktorá drží v rukách 80% bohatstva“. To znamená, že „v centre ekonomického systému je boh peňazí a nie muž a žena“. Nachádzame sa v „ekonómii, ktorá zabíja“, a ktorá vytvára „túto kultúru skartovania,“ konštatoval Svätý Otec František.



Viac tu: https://hnutie-za-papeza-frantiska.webnode.sk/news/rozhovor-papeza-frantiska-pre-spanielsky-dennik-el-pais/

 

 

 

6.6.2015 pp.František o 3 svet.vojne (začala)

Drahí bratia a sestry,
v biblických čítaniach, ktoré sme si vypočuli, viackrát zaznelo slovo „pokoj“. Vynikajúce prorocké slovo! Pokoj je Božím snom, je Božím plánom pre ľudstvo, pre dejiny, spolu s celým stvorením. A je to plán, ktorý sa neustále stretáva s opozíciou zo strany človeka a zo strany Zlého. Aj v našej dobe sa túžba po pokoji a úsilie o jeho vybudovanie zrážajú s faktom, že vo svete prebiehajú početné ozbrojené konflikty. Je to istý druh tretej svetovej vojny, ktorá sa bojuje „po kúskoch“, a v kontexte globálnej komunikácie sa vníma atmosféra vojny.

Viac tu: varovanie-3svetovavojna.webnode.sk/…/papez-frantisek…

7.8.2015 pp.František o 3.svet.vojne (začala)

Týchto migrantov v niekoľkých posledných týždňoch odmietla prijať Barma, Malajzia, Thajsko aj Indonézia. „Vo svete je veľké množstvo vojen,“ vyhlásila hlava katolíckej cirkvi. „Sme vo vojne, opakovane hovorím, že toto je tretia svetová vojna, rozložená na niekoľko častí,“ dodal pápež. Ako však podotkol, „existujú určité náznaky nádeje a radosti“.

Viac tu: varovanie-3svetovavojna.webnode.sk/…/papez-frantisek…


19.11.2015 pp.František o 3 svet.vojna (začala)

„Čo zostane? Ruiny, tisíce detí bez vzdelania, toľkí nevinní mŕtvi. Toľkí! A toľké peniaze vo vreckách obchodníkov so zbraňami. Ježiš raz povedal: ‚Nemožno slúžiť dvom pánom: buď Bohu, alebo bohatstvu.‛ Vojna je práve tá voľba bohatstva: ‚Vyrábajme zbrane, takto sa ekonomika trochu stabilizuje, a udržíme si ďalej náš prospech‛. Je tu jedno ošklivé slovo Pána: ‚Zlorečení!‛ Pretože on povedal: ‚Požehnaní tvorcovia pokoja!‛ Títo, čo pracujú pre vojnu, čo vytvárajú vojny, sú zlorečení, sú to zločinci. Vojna sa dá ospravedlňovať – v úvodzovkách – veľkým množstvom dôvodov. Ale keď je celý svet, tak ako dnes, vo vojne – celý svet, je to svetová vojna, po kúskoch, tu, tamto, tam, všade... niet tu ospravedlnenia. A Boh plače. Ježiš plače.“


Viac tu: varovanie-3svetovavojna.webnode.sk/…/papez-frantisek…